• Pijete voňavky? Proč ne? Koktejly GIVENCHY L’Atelier
Nepředpokládám, že by někdo z vás pil parfém přímo z flakonu, i když mezi námi žijí různí lidé, že. Jedna z profesorek na mojí univerzitě chodila nápadně hodně navoněná a když pak strávila nějaký čas v léčebně, tak jsme se od zákeřného kolegy profesora dozvěděli, že když jí došlo palivo, zaháněla krizi tím, co bylo po ruce. A že v poslední době měla krizi skoro každé odpoledne, spravil to náprstek lecjakého moku…to je teda extra drahý koníček. A viděla jsem taky rozverné video, kde macatá dívka s výrazem intelektuální jepice, ale jinak zcela střízlivá, ochutnává sprcháč. Ale to jsou sociální extrémy, tím se zabývat nebudeme. Mám na mysli něco jsem něco jiného: zamilovali jste si někdy svůj parfém tak, že vás napadlo, jak by asi chutnalo jídlo nebo pití s jeho vůní?
Givenchy se veze na vlně boomu exkluzívních kolekcí a po re-edicích oblíbených parfémů historie přinesli linii L´Atelier de Givenchy, která zahájila prodej v Harrods o posledních Vánocích (Cuir Blanc, no co vám budu povídat…no jednou vám něco povím o opepřené, vyšisované kůži). A protože vůně si zaslouží pořádnou multisensuální prezentaci, v baru The Club v londýnského hotelu Cafe Royal barman Tiziano Tasso připravil sedm koktejlů, které mají vystihoval sedm parfémů L´Atelier de Givenchy – a taky obsahují některé stejné ingredience.
Koktejly si můžete dát v Clubu od 1. února do konce března 2015 za 13 liber jeden a pokud to nestíháte (já asi nestíhám), tak si můžete uklohnit doma třeba… Chypre Caresse (gin, jasmínový extrakt, citron, med) nebo Ylang Austral (rum, sorbet z kyselých jablek, curacao, mandarinkový olej), Bois Martial umícháte z jamajského rumu, ananasového džusi a lístků šalvěje. A kdybyste chtěli vědět, z čeho se dělá oud, tak v Oud Flamboyant najdete japonskou whisky a mandarinkový džus. Neroli Originel je z koňaku, vanilkového extraktu, citronové šťávy a oleje z bigarade pomeranče, Ambre Tigre vodka s medovou whiskou a pivem (šmarja!) a co chybí? Cuir Blanc, Martini umíchané ze suchého Martini, ginu a extraktu z jehličí sibiřské borovice.
Zdroj: www.dailymail.co.uk
A jestli se vám nechce jet ani do Londýna, ani něco míchat doma, tak si počkejte na reportáž z Berlína, kde od loňska funguje parfémový bar a kam se brzo vydáme na exkurzi.
Zdroj: http://www.ealuxe.com/givenchy-perfume-inspired-cocktails/
http://munchies.vice.com/articles/this-london-mixologist-is-blending-cocktails-like-perfume
Taky zajimave…