• PAUL EMILIEN: Chaleur Gitane (Cikánská vřelost)

Nejsem žádným velkým příznivcem gurmánek. Dovedu pěknou gurmánskou vůni ocenit, pokud za to stojí a tím to hasne. Představa, že na sobě budu několik hodin nosit vůni něčeho chutného, mě láká stejně málo, jako varianta, kdy bych tu pochoutku do sebe měl stejnou dobu ládovat. Ale tuhle věc od Paula Emiliena bych i nosil.
Hřejivý koktejl malin a čokolády s kontrastním cedrem, jenž vyvažuje sladkost, je nepopiratelně “jedlou” vůní. Přesto je vymyšlený tak chytře, že nikdy nezačne obtěžovat ani nudit. Zkuste si představit zdejší cedr v roli oudu (ke kterému nemá svým charakterem zas tak daleko) a dostanete jasnější obrázek Chaleur Gitane coby hořce strohé vůně, zjemněné gurmánskými tóny. Má svůj nezaměnitelný výraz a kromě několika úvodních chvil, kdy prostoupí okolím, se drží spíše při těle. Není tedy nutné se obávat toho, že se kolem vás v přecpané tramvaji utvoří prázdný kruh hanby. Dalo by se říct, že Chaleur Gitane je hlavně a především příjemným parfémem, jenž svou gurmánskou krev sice nezapře, ale ani se jí nechlubí. Musím taky pochválit, že pojmenování v tomto případě s parfémem skvěle koresponduje. Rázná, drsná povaha rodilých kočovníků ladí s ovzduším tábořiště, rozbitého za městem. Pozvou vás k sobě do maringotky a královsky vás pohostí tím nejlepším, co je k mání a zahřejí svou srdečností. Hostinu si užijete, ale tu atmosféru vřelosti a přátelství nikdy nazapomente. Ani lehké rozčarování z toho, že vám po exkurzi chybí peněženka 🙂CHALEURGITANE (1)
Nedejte na zde uveřejněné vyobrazení Chaleur Gitane. Je pravdou, že to ladění do vášnivé Carmen není vůbec od věci, jenže já bych chlapy od jeho nošení vůbec neodrazoval, naopak. Ostatně značka samotná řadí všechny své vůně do unisex-škatulky. Vůni pro značku vytvořil Patrick Bodifée a já si jeho jméno ukládám do paměti. A měl bych prozkoumat i bratry a sestřičky vřelé cikánky. Uvidíme, zda mi to nadšení vydrží, nebo se ukáže, že šlo o ojedinělé vzplanutí talentu.

Radovan

 

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..