• 4711 A.C. Vanilla & Chestnut, oříšková pusinka + jak získat slevu

Poslední z letošních novinek 4711, také limitka Acqua Collonia Vanilla & Chestnut, je upečená podle osvědčeného receptu na solidní vanilkový moučník s našlehaným máslovým krémem. Které já moc nejím, s výjimkou kaštanového pyré, jež považuji za jeden z darů Praotce Slováka: gaštanové pyré, halušky s brydzou, žinčicu a oplatky Mäta. Když něco voní jako kaštanové pyré na sněhové pusince s marcipánem a má to tu správnou historickou lahvičku…no je to tam. V mojí špajzce.

4711 Vanilla & Chestnut

4711 Vanilla & Chestnut

Vykradená cukrárna

Jestli se vám zdá, že kaštanový marcipán nemá nic společného s kolínskou, rozumíte tomu správně. Ani stopa po citrusech a bylinkách. Gurmánské limitky 4711, jako třeba moje zamilovaná oříšková nutela Aqua Collonia Hazel&Tonka, nebo Coffee Bean&Vetyver jsou udělané úplně jinak a těžko říct, co výrobce k tomu vede držet je ve stejné výrobkové řadě, jako klasické kolínské. Ale pravda je, že nezůstávají v permanentní linii, vždy jde o jednorázovou kolekci.

Tento marcipánek ničím nevyniká: pudingová vanilka, teplé amaretto, špetička skořice. Kromě jednoho zvláštního tónu tonky. Zřejmě ve snaze vyrobit vůni “kaštanů” přidali do klasiky trošku minerálně zelené tresti, hlavně v úvodu mírně rozbíjející tu obžernou harmonii. V moučníku bych ten tón považovala za pachuť, v parfémku se mi zdá zajímavý.

Jestli doporučím? Ano, ale nečekejte nic víc, než jednoduchou, příjemnou, gurmánskou vanilku, ideální na předvánoční večírky ve školce a v družině. Já jsem si ji koupila kvůli těm kaštanům a protože lnu ke značce 4711, ale drtivou většinu lidí osloví právě dominantní vanilkový marcipán. Pokud něco takového hledáte a nechcete si krásný flakonek 4711 odvézt z vánočních trhů v Drážďanech jako suvenýr, což se mi zdá jako skvělý nápad, tak si počkejte: ve středu vám (tady v rubrice Hot News) představím jednu levnou gurmánskou limitku, dostupnou právě teď na našem trhu.

Kde koupit a ceny 4711 Acqua Colonia a tip na slevu

Ná závěr recenzí ještě organizační záležitosti.

Cena: permanentní kolekce 100ml je 44,99€, 50ml za 22,99€; limitky jsou je v 50 ml balení za 19,99€

Kde: v mnoha parfumeriích (Rossmann, Douglas, DM) mají jen výběr ze základního sortimentu, nebo nic. S jistotou 4711 (neboli Maurer & Wirtz, jak se značka oficiálně jmenuje) seženete v síti obchodních domů KARSTADT, kde mají kompletní sortiment včetně novinek, sad miniaturek, dárkových sad a doplňkové kosmetiky, samozřejmě nejen této výběrové řady, ale i základních kolínských 4711 a linií kolínských pro mládež. KARSTADT je možná nevětší německá síť, takže by neměl být problém na ni narazit v každém větším městě – podrobnosti v článku TADY.

Sleva: jak získat slevu? Jestli občas jezdíte do Německa, požádejte na webu o věrnostní kartu Karstadt (při registraci nepodvádějte s datem narození, budou se vás na to ptát, nebo si musíte pamatovat, o kolik jste se omladili). Tu si nainstalujte do mobilu, sbírejte body (i za kafe a sendvič dostanete) a za ty pak dostanete slevové kuponky Jako majitel karty máte taky přístup k nižším cenám a slevám, např. v době výprodejů jsem jednou dostala slevu 50% z celého už slevněného nákupu (takže jsem si koupila podprsenku Passionata za 2,50€ a mikinu Hilfiger za 15€). Karta je přenosná, vybavte jí kamarádky (do mobilu – dokonce stačí mezi fotky uložit váš čárkový kód, ani si ji nemusejí nahrávat), ať vám sbírají bodíky. Hlavně teď na Vánoce a v době lednových výprodejů bývají akce na kartě zajímavé.

Recenze novinek 2018 zn. 4711 Acqua Colonia:

 

Za dva týdny už to začne, tak pěkné německé vánoční trhy!

 

Kde koupíte parfémy 4711 Vanilla & Chestnut?

Bezpečně a levně, a navíc mívají novinky: na Parfumdreams TADY. (Nezapomeňte se podívat na stránku Slevy & blogsale, obvykle tam mívám kódíček na Parfumdreams)

 

 

 

Originální niche parfémy koupíte velmi levně na Beautinow, pro 10% slevu použijte kód FRANGIPANI10

parfémový supermarket
parfémové recenze

 

Některé odkazy na této straně mohou být affiliate. Nákupem přes tyto odkazy nás podpoříte maličkou částkou, která pomáhá udržovat provoz blogu. Nejde o spolupráce se značkami, takže na objektivitu recenzí to nemá žádný vliv. Popsané ceny a slevy platí ke dni vydání recenze. Disclaimer: Tento text shrnuje osobní dojmy a subjektivní názory autora. Nikdo z autorů na blogu nenese odpovědnost za to, pokud se váš dojem liší, ani v případě, že jste se rozhodli pro koupi produktu na základě článku.

 

 

You may also like...

1 Response

  1. Roztoč & Krůta napsal:

    Podprsenka za dvě pade? Do toho ideme! 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..