Príma parfumerie: Až mne jednou odvezou do Kroměříže…drogerie MORAVEL (Al Rehab CPO)

Pražáky to nechá chladné, ale jižním a středním Moravákům už to určitě sepnulo. “Mne z tebe jednou odvezou do Bohnic, Jihlavy, na Olomouckou, Kroměříže…” Jiný region, jiný blázinec, stejné zaklínadlo. Takže až MNE jednou odvezou do Kroměříže a když mi dají vycházky, tak já budu chodit na Vodní č. 100.krom1

Moravel je jedna z posledních českých drogérek, co ještě na území ČR zůstaly. Vždycky, když jsem v Kroměříži, tak do ní zajdu nakouknout, rázem se ocitnu v minulém století…ehm…v mládí. Najdete tady levnou drogerii, běžnou levnou kosmetiku, neběžnou českou kosmetiku, papírnictví, klasické stavebnice a plyšáky…Na niche vůně tady nenarazíte. Kdysi mne překvapil sortiment Bourjois – Kobako, Clin d´Oeil, pár vůní Gres, Coty a podobný level.

krom_miniTenhle víkend jsem nestihla otvíračku, protože jsem měla v Kroměříži se Žabou jiný program na fašanku.

krom_kukA docela mne to mrzí, protože teď vám nemůžu říct ani koik stály, ani jak velký mají sortiment arabských olejíčků Al Rehab / Crown perfumes:

krom3

Olejíčky nejsou žádný výkřik parfémového světa a přírodních ingrediencí je tam asi tak stejně, jako v Coca cole. Ovšem jestli chcete zkusit něco arabského, tak tady se dá za pár korun začít a ověřit si, jestli je to váš šálek kávy. Některé oleje, hlavně s růžemi a/nebo pižmem vyznívají skutečně arabsky. Jiné, třeba zrovna Soft z horního obrázku, jsou napodobeninami oblíbených západních parfémů (Soft je svěženka se zeleným jablkem), takže se taky budou líbit. Kdybych měla tak 14 let, tak bych pro ně umřela (pokud bych neznala Bac a 8×4).

krom6Problém je, že olejíčky skoro každý zná z dovolené v Tunisku, Egyptě, Turecku, kde si je málokdo troufne koupit. Sem tam je někdo vlastní, ale u nás v podstatě nejdou koupit mimo e-shopy (díra na vietnamském trhu). Takže nejdou-li koupit v kamence – nejdou vyzkoušet. Kroměříž je jedinečná šance.

No a když se vám nebude líbit olejíček, tak seženete třeba nějaký Adidas za polovic.

krom5 Nechápu, kde jsem přišla ke sbírce asi 40 flakonků, z nichž jsem většinu vůbec neotevřela. Asi za to může moje parfémová nakupovací vášeň, která se nedá v blízkých arabských zemích ukojit jinak. Ale mám dobrý tip od přítelkyně Alberety: když uklízí, namaže si kotníky (ona říkala “členky”, dalo mi trochu práce si na to slovo vzpomenout) olejíčkem a jak chodí po bytě, roznáší si vůni, která jí krásně provoní byt. Ostatně to doporučoval už Diogenes.

Tak aby se vám nestalo, co mně, zavilému Pražákovi, který nakupuje jen o víkendu večer:

krom2

Budu vděčná, pokud někdo z vás bude mít cestu kolem, když mi napíšete, jak široký sortiment Al Rehab a za jaké ceny nabízejí. A asi se nemusíte omezovat jen na Kroměříž, protože Moravel má slušnou maloobchdní síť na celé Moravě. Holt – mají blíž do Asie…

podpis_ROM

You may also like...

4 Responses

  1. Tak snad ta stará dobrá drogerie nezkrachovala, já se teda asi do Kroměříže jen tak nepodívám, ale jde o princip. Arabské oleje mě moc naslepo kupovat nebaví, ale ty Rehaby a Haramainy jsou tak levné, že se s tím do kamenné prodejny nikdo moc nehrne, zvlášť v Praze, tuším-li správně.

  2. mfrohlichova napsal:

    Si mě naladila, jsem v pokušení na arabky, takže se asi někdy vydám proti proudu času….sakryš v naší dědině Moravel není, no neva očekuju to jinde :-D…PS: Jo a my tady ještě říkáme, že nás odvezou na Olomouckou – v Opavě !-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..