• 4160 Tuesdays: V úterý změňte svůj život

Předsevzetí do nového roku? Tak z toho už jsme vyrostli. Nikdy to neklaplo, nejpozději v únoru už bylo vždycky vše při starém. Občas ale máme, já a můj muž, tendence “začínat nový život” v pondělí. Novým životem se myslí sport, dieta, zdravý život, učení se anglicky … V neděli se o tom tak lehce přemýšlí/mluví. Většinou (vlastně nikdy) to ale nevyjde. Když tak nad tím přemýšlím, je to pěkná blbost chtít začínat s něčím v pondělí. Pondělí je otravný den, konec víkendu, zase musíte vstávat a jít do práce, nastává další týdenní kolo povinností a už to samo o sobě dá dost námahy, ne tak se zanášet ještě nějakou další neoblíbenou činností.

Takže což to takhle zkusit v úterý? Jak říká Sarah McCartney, pokud se dožijeme 80-ti let, prožijeme 4160 úterků a to je důvod v úterý zkusit něco jinýho. Ona v úterky dělá parfémy a jde jí to dobře.

zdroj: www.4160tuesdays.com

zdroj: www.4160tuesdays.com

Sarah McCartney psala popisy produktů pro Lush, pak napsala román, kde popisovala tvorbu vůní a pak se rozhodla vůně z románu zhmotnit. Značka 4160 Tuesdays je toho výsledkem. A že Sarah vládne nejen nosem ale i slovem je vidět jak na stránkách 4160 Tuesdays, tak i na názvech jejích vůní. Líbí se mi, jak se umí nebrat vážně, což se docela vymyká mnohdy dost snobskému pojetí prezentace jiných niché značek. Doporučuji si stránky projít.

A názvy vůní? Taky už vás nebaví ty názvy typu “Rose de …”, “Amber of…” ? Sarah to pojala zcela jinak. Už sám název vůně povzbuzuje fantazii a zvědavost, jestli bude vůně stejně zvláštní jako její název. Posuďte sami: Sluneční svit a palačinky, Ďábel Max, Nejvíc sexy vůně planety…

Les Senteurs, v dolním regále

Les Senteurs, v dolním regále, zblízka jsem je bohužel nevyfotila

4160 Tuesdays je jeden z mých úlovků z Les Senteurs, jedna ze značek, na které jsem se zaměřila, protože se tady o nich moc neví. Většina těch vůní vznikla původně na zakázku, jsou lehce ulítlé, některé hodně sladké, ale vždycky je to zajímavé a rozhodně všechno, jen ne nudné. Určitě stojí za vyzkoušení. Pro představu tady je pár mých postřehů z papírků a k tomu ještě nějaké momentky z Londýna:

A Kiss by Fireside (Polibek u krbu) ohořelé dřevo, lehká provokativní nakyslost a zároveň teplé pižmo pokožky zahřáté ohněm a hromada hřebíčku. Přesně jako když se spolu s někým schoulíte u krbu a upíjíte okořeněné svařené víno.

Lion Cupboard (Lví skříň) je mňamka, krásná vanilka s kakaem a anýzem. Ale není to vyloženě gurmánka, Ty jedlé tóny jsou skvěle doplněné tabákem, dřevem a vetiverem. Skvělá! Inspirací měla být stará skříň s tátovým oblečením a docela bych tomu věřila.

??????????????????????

Doe in Snow je úžasná kombinace ovoce a aldehydů plus jemné kůže. Navzájem potlačují své extrémní polohy, takže ovoce není příliš sladké a aldehydy příliš ostré a chladné. Výsledkem je naprosto plastický dojem zmrzlého, ojíněného ovoce, které držíte venku v kožených rukavicích a snažíte se je dechem ohřát. Jak to ta ženská dělá?!

The Sexiest Scent on the Planet. Ever. IMHO (Nejvíc sexy vůně planety. Vůbec. Dle mého skromného názoru) no není to vymazlený název? Kdo by odolal nejvíc sexy vůni na planetě? Paradoxně mi bohužel přijde nejméně zajímavá. Vanilka, zlehka opepřená a samozřejmě dřevo a zlehka ambra. Ale možná na kůži, když se to zahřeje, může být zajímavější.

Urara’s Tokyo Café učebnicové maliny v parfému, hutné, přímo džemové, plus zase tón ohořelého dřeva s pryskyřicemi. Dohromady je to zajímavá a neobvyklá kombinace.

The Dark Heart of Old Havana (Temné srdce staré Havany) je jako když si zajdete se zpocenou Kubánkou do cukrárny na kávu, doutníček a ovocný košíček. Pižmo, tabák, zralé ovoce a sladkosti, hodně sladkostí, ještě víc sladkostí….

??????????????????????

Evil Max (Ďábel Max) má rád třešňový tabák. A vlastně to až takový ďábel není. Je to kluk s čerstvým řidičákem na motorku, novým koženým oblečkem, ulíznutou patkou. Trochu se zapotil, jak se tu předvádí a snaží se zalíbit. Osmdesátky jak vyšitý.

What I Did On My Holidays (Co jsem dělal(a) o prázdninách)? Lízala kokosovo-vanilkovou zmrzlinu. Zpočátku vůní profukuje máta, pak už je čistě gurmánská.

Celkem má Sarah v porfoliu 21 vůní a myslím, že stojí za pozornost. A právě teď probíhá na stránkách výprodej, takže se dá třeba sada sedmi 4ml vzorků pořídit za pěkných £17.50. Já bych neváhala.

mirka_podpis

You may also like...

3 Responses

  1. Když miluju a nosím zpocenou Kubánku – unesu i srdce Havany???

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..