• 4711 A.C. Myrrh & Kumquat, kolínská s exkluzívním suše dřevitým startem

Recenze 4711 Myrrh & Kumquat. Maurer & Wirtz aka 4711, německý velkokolínskář, v posledních letech produkuje v řadě Acqua Colonia jedno hezké téma za druhým. Lidem se značka líbí, stojí  pár marek, flakonky jsou krásné a do sbírky, hodí se jako suvenýr, má to tradici, prostě samá pozitiva a žádné mínusy. Letos vychrlil dokonce pět novinek: dvě nové svěženky do stálé kolekce, dvě gurmánské limitky a re-edici klasické Cologne. Čtyři jsem zkusila (Cologne ještě není na pultech) a jednu koupila. Ode dneška každý představím jednu z nich a hádejte, která nakonec skončila na poličce.

Recenze 4711 A.C. Myrrh & Kumquat

Recenze 4711 A.C. Myrrh & Kumquat

Recenze 4711 Myrrh & Kumquat

Do permanentní kolekce přibyly Šafrán&Kosatec a Myrha&Kukvát. Z těch jsem si za jedničku a must have a jistý nákup určila jasně kosatec. Přes iris nejede vlak.

Začnu ale Myrhou s Kumkvátem. Obě složky mám celkem ráda, trpká myrha v Le Must / Cartier nebo La Móme / Balmain mi způsobuje záchvaty slasti. Potenciál kumkvátu prom ne končí v šuplíku “proč ne, vítej u nás” jako u ostatních citrusů, beru je všechny jako příjemnou kulisu, ne jako charakterotvorný prvek. A protože vím, že myrha je komplikovaná složka, která chce hodně obložit, tak mne tahle vůně nechala úplně chladnou. Stříknutí na ruku bylo jen kvůli vám.

Jenže po 5 minutách, když jsem se tak procházela po obchoďáku, jsem se musela vrátit k regálu, abych se ujistila, že na pravé ruce mám tohle a na levé tohle. Protože jsem nevěřila, že ta krásná, suše dřevitá, nesladká vlna se line z rukávu občuraného předem zavrhnutou vůní. Suchá březová kůra úplně potlačila citrusy a na krátký moment na mne mrkla okem velkého, moderního parfému, který se musí brát vážně. Asi patnáct minut jsem si myslela že M+K si odnesu domů, dokonce jsem krabičku přibrala do ruky k tomu, co jsem si už nosila sebou.

Všechny stejné 4711 ?

No ale pak…kolínské 4711 jsou všechny postavené na stejném citrusovo-bylinkovém základě. Ty jejich lákavé názvy znamenají, že v počátku najdete potěšení ze složek podle jména (anebo taky ne, jemnější složky, jako cardamom, nemají šanci se dostat ke slovu). A po nějaké době, kratší či delší, se prodere navrch jejich kolínská podstata a vy buď stříknete znova, nebo se spokojíte s běžnou, slušnou citrusovkou…nebo vrátíte krabičku na místo do regálu. Fáze pikatního potěšení byla pro mne prostě moc krátká. S kolínskou já se nespokojím.

Komu doporučím? Dosud se mi nestalo, že bych nějakou 4711 zavrhla. Tahle mi přijde poměrně zajímavá, ale nepatří k high-lightům. Zábavné na ní je, že kdo nemá rád výrazné citrusy, tak si užije ta první momenty suchosti. Než suchá bříza vyvane, citrusy se rozleží a ztratí ostrost. Ale kdo nemá rád ostré cistrusy, nenosí kolínskou… Cena za 50 ml je 23€, za 100ml 45€.

Novinky značky 4711 pro rok 2018:

 

Kde koupíte parfémy 4711 A.C. Myrrh & Kumquat ?

Bezpečně a levně, a navíc mívají novinky: na Parfumdreams TADY. (Nezapomeňte se podívat na stránku Slevy & blogsale, obvykle tam mívám kódíček na Parfumdreams)

 

 

 

Originální niche parfémy koupíte velmi levně na Beautinow, pro 10% slevu použijte kód FRANGIPANI10

parfémový supermarket
parfémové recenze

 

Některé odkazy na této straně mohou být affiliate. Nákupem přes tyto odkazy nás podpoříte maličkou částkou, která pomáhá udržovat provoz blogu. Nejde o spolupráce se značkami, takže na objektivitu recenzí to nemá žádný vliv. Popsané ceny a slevy platí ke dni vydání recenze. Disclaimer: Tento text shrnuje osobní dojmy a subjektivní názory autora. Nikdo z autorů na blogu nenese odpovědnost za to, pokud se váš dojem liší, ani v případě, že jste se rozhodli pro koupi produktu na základě článku.

 

 

 

 

 

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..